Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър 7/8 твОт НСИ изнесоха официална информация,

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър 7/8 твОт НСИ изнесоха официална информация,
Коментари Харесай

Емил Коларов: Хората ги е страх да започнат работа в заведенията, защото не се знае дали след две седмици няма да затвори всичко

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър 7/8 тв

От Национален статистически институт изнесоха публична информация, че към 30% от хорота, които са работили в областта на заведенията, са сменили в последните месеци сектора. За нас тази цифра е по-голяма. Това беше преди следващото огромно отваряне и затваряне. Сега тази численост ще се усили, тъй като при последното отваряне едвам накарахме хората да се върнат на работа след толкоз месеци на неистини. 

Това разяснява в ефира на 7/8 тв Емил Коларов от Сдружение ан заведенията в България.

Единствено можеше да намериш работа в заведения, където се предлага храна за у дома. Нощните и питейните заведения - техните екипи бяха освободени, тъй като за тях нямаше работа. А тези с храната, от 40-50 индивида екип можеш да оставиш 4-5, най-много 10 индивида да работят, тъй като е мит, че хората поръчват храна за у дома. Едва 10-15% от оборота на едно заведение са доставките за у дома и то в случай че това е създадено, уточни той.

Много сътрудници започнаха да работят на доставки, само че бързо се отхвърлиха, тъй като се видя, че пазара е доста е стегнат и няма поръчки, уточни той. Няма работа, добави той.

Идва летния сезон, само че не се знае какъв брой от сътрудниците ще имат опция още веднъж да отворят и да назначат личен състав, добави Коларов. 

Всички страни към нас ни изпреварват за летния сезон. То ние и против тях да тичаме, не можем да наваксаме. Не знам за какво е по този начин, само че те отново ще оберат туристите, уточни той.

Но то и даже да успеем да съживим сезона, то няма кой да работи. Хората ги е боязън да стартират при нас, тъй като не знаят дали като стартират работа, ще имат в действителност работа след две седмици и всичко да се почне изначало, разяснява Коларов. 

Огнище на болест в заведение досега от здравните управляващи не е потвърдено. Нито един път. Успяха да ни изкарат някакви скали, някакви информации, че болшинството от болните хора са се заразили в заведение след 22 часа, забележете! Да ни го покажат това проучване черно на бяло. Ние едвам бяхме отворили, 10 дни не бяха минали, то инкубационния интервал е по-дълъг, а от РЗИ споделиха, че хората след 22 часа в заведение са се заразили. Ами в случай че се е заразил някой в 21,30 часа!? Как става това!? Да го обяснят!, разяснява Коларов. 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР